REFERENCES

Mantova| 22/02/2010

Mantua, Colleaperto Garden near the Burgo paper mills

The municipality of Mantua, sensitive to environmental issues, has again chosen the Vision lamps by Matasistem to illuminate the public green areas. In this intervention, nine photovoltaic street lamps mod. Vision with art lamp svs90.

 

 

The eagle| 28/12/2009

The LED lighting with the photovoltaic system of the green of L’Aquila bears the signature of Matasistem

Matasistem has been awarded the supply of photovoltaic streetlights for the   green areas , constructed by the Sextant Consortium, connected to the new houses being built in L’Aquila. The designers’ choice fell on the street lamp mod. Vision art. svs90 by Matasistem  thanks to the operating efficiency demonstrated over time, to the structural solidity and to the proven lighting performance.

 

 

 

Ton (TN) – agritur b & b; Golden Pause| 16/10/2009

Matasistem has supplied a photovoltaic lamp mod. Spin with integrated public sign . This supply demonstrates the flexibility of matasistem in providing its customers with customized solutions.

The Golden Pause agritourism b & b is located in Trentino, in the Val di Non on the edge of the small and quiet village of Toss in the municipality of Ton, immersed in the countryside, a few steps from Castel Thun and the beech and fir forests. An ideal place for walks, excursions and to spend a holiday of tranquility and relaxation.

 

 

 

Sesto Calende (VA)| 08/06/2009

Arrangement of the coastal cycle path along the Ticino parallel to the navigable path Locarno-Milan-Venice.

Public lighting with a mixed system of pole-mounted lighting fixtures, both traditional and solar type, bears the Matasistem brand.

 

The  project, written by the architectAndrea Bellocchio,  provides for a redevelopment and enhancement of existing routes located near the Ticino river in the municipality of Sesto Calende.

In particular, the new route includes the cycle / pedestrian passage in the area between the Circolo Sestese and the Ticino river. The new connection path between the area of ​​the Town Hall and the peripheral parking will be made with a useful section of 250 cm. The project involves the construction of a low environmental impact floor called “Double-layer Formambiente” performed by machine and partly by hand , of simple maintenance also manual, laid on the underlying bituminous mantle; this finish appears as a white road; the finish will be made with gravel of local aggregates in light gray shades. The project also involves the construction of public lighting with a mixed system of pole-mounted lighting fixtures, both traditional and solar.